Martin Järveoja võitis crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistluste etapil esikoha

Allikas: autosport.ee

10. ja 11. juunil sõideti Kehala Ringil crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistluste kaks esimest etappi. Võistlus muutus mõlemal etapil niivõrd põnevaks ja tasavägiseks, et poodiumikohtade võitlus mahtus vaid sekundi sisse.

Mõlema etapi jaoks olid rajameistrid välja mõelnud kokku neli kiiruskatset, pikkusega ca 3,5 – 4,5 km mida läbiti neli korda. Ühe etapi arvestuses läks arvesse kahe kiiruskatse kolm paremat aega, mis liideti.

Laupäevasel esimesel etapil näitas kiiremat minekut ka Põhja-Euroopa rallikrossisarja etapil poodiumile tõusnud Martin Juga. Teine oli Martin Järveoja ning poodiumi kolmandale astmele tõusis Marko Ringenberg.

Pühapäeval peetud teisel etapil sõitis pingelises heitluses esikoha välja Järveoja, kes igapäevaselt hoopis ralli MM sarjas Ott Tänaku kaardilugejana tegutseb. Järgnesid Juga ning Ringenberg.

“Kuna peamine eesmärk oli veeta üks mõnusalt emotsioonide rohke nädalavahetus, siis jäin väga rahule. Ilma pingeta võistlusesse siseneda on vahelduseks väga värskendav,” rääkis Järveoja. “Enne võistlust ei olnud ausalt öeldes ühtegi ootust aga usun, et ka soorituses polnud paha nädalavahetus. Korraldusmeeskond on väga laheda formaadi välja töötanud ja on näha, et meeskond teeb asja kirega.”

Etapivõit otsustati viimasel kiiruskatse läbimisel ning sõnaotseses mõttes murdosa sekunditega, kus Järveojal õnnestus seekord edestada Juga võistluspäeva kokkuvõttes napi 0,8 sekundiga.

“Kui vanasõna kohaselt võivad esimesed vasikad aia taha minna, siis mul on siiralt hea meel tõdeda, et tänu kõikide heade asjaolude kokku langemisele, õnnestus meie esimene tuleproov uue võistlussarja korraldamisel üle ootuste hästi. Ma olen väga tänulik kõigile, kes selle nädalavahetuse korda minekusse panustasid, sõitjad, mehaanikud, korraldustiim, toetajad ja kaasaelajad – usun, et siit sündis üks oluline ja suure tulevikuga sündmus Eesti motospordikalendrisse. Ja loomulikult on mul sõitjana hea meel, et sportlikus mõttes käis seal eesotsas ikka sajandike taga ajamine ja seega anti ka tohutult hasarti pakkuv vaatemäng,” ütles Eero Nõgene, kolmekordne crosskartide Eesti meister rallikrossis ja uue võistlussarja eestvedaja koos CKR Estonia tiimiga.

Crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistlused toimuvad tänavu esmaskordselt.

Täpsemat infot leiab sarja kohta FB-lehel crosskart rallisprint.